April 15, 2024

Lietuva gavo FAA leidimą vykdyti skrydžius JAV!

JAV federalinės aviacijos administracijos (FAA) leidimas Lietuvoje registruotiems orlaiviams vykdyti skrydžius į JAV yra išties istorinis įvykis. Civilinės aviacijos asociacijos CAVIA nariai visuomet tikėjo, kad vienas ambicingiausių Lietuvos aviacijos tikslų pagaliau bus įgyvendintas! Tai yra atkaklaus ir intensyvaus valstybės institucijų darbo rezultatas, kuris suteiks papildomas galimybes mūsų šalies aviacijos verslo augimui, tad itin vertiname Transporto kompetencijų agentūra ir Susisiekimo ministerija / Ministry of Transport and Communications darbą šioje srityje.
Iki šiol Lietuvoje registruoti oro vežėjai neturėjo galimybės vykdyti skrydžius į JAV būtent dėl trūkstamo FAA leidimo, liudijančio, kad šalis yra įrašyta į IASA 1 kategorijos sąrašą, kuriame esančios valstybės užtikrina Jungtinių tautų agentūros – Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) – reikalavimų skrydžių saugos užtikrinimo srityse įgyvendinimą.
Dabar Lietuvos oro vežėjai įgaus naujas galimybes plėsti savo veiklos mastą, didinti savo konkurencingumą pasaulinėje rinkoje, o FAA pripažinimas sustiprins tarptautinį pasitikėjimą skrydžių saugos priežiūros sistema Lietuvoje bei didins jos efektyvumą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONTAKTAI

Adresas: Konstitucijos pr. 9 - 63, Vilnius 
Įmonės kodas: 305191434
El. Paštas: info@cavia.lt
Telefonas: +370 682 53590
SUSISIEKTI

CAVIA

Civilinės aviacijos asociacija (CAVIA) yra pelno nesiekianti visuomeninė organizacija vienijanti proaktyvius Lietuvos aviacijos pramonės atstovus.
APIE MUS
info@cavia.lt
[wpml_language_selector_widget]
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram