September 27, 2023

Keleiviai patirs nepatogumų aviacijos verslui susiduriant su darbuotojų trūkumu

Nuo spalio 1 d. įsigalios nauja laikinų asmens leidimų išdavimo tvarka norint patekti į Lietuvos oro uostų (LTOU) teritoriją. Dėl šios tvarkos aviacijos verslas susidurs su darbuotojų trūkumu, o to pasekmes pajus visi keliaujantys oro transportu. Problemos priežastis – itin ilgai trunkantys asmenų, galinčių dirbti LTOU teritorijos kontroliuojamoje zonoje ir riboto patekimo zonoje, reputacijos patikrinimai, kai privaloma gauti atsakymą iš institucijų, kad asmuo yra nepriekaištingos reputacijos. Pasikeitus tvarkai ženkli dalis darbuotojų negalės atlikti savo funkcijų keleivių registravimo, bagažo administravimo, orlaivių priežiūros, kuro pristatymo ir kitose srityse, ko pasekoje keleiviai patirs įvairių nepatogumų. Apie ilgalaikę problemą verslas su visomis aviacijos srityje veikiančiomis valstybės institucijomis kalbasi jau antri metai, tačiau jokių teigiamų pokyčių nėra. O nuo spalio 1 d. šios problemos pasekmes pajus ir keleiviai.

https://bit.ly/3ZGJR64 - Delfi publikacija

https://bit.ly/3Zw6jP6 - Lietuvos rytas publikacija

https://bit.ly/45j07LR - Verslo žinios publikacija

https://bit.ly/3F3iUQz - LNK žinios

https://bit.ly/3PEEik3 - IQ/Alfa publikacija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONTAKTAI

Adresas: Konstitucijos pr. 9 - 63, Vilnius 
Įmonės kodas: 305191434
El. Paštas: info@cavia.lt
Telefonas: +370 682 53590
SUSISIEKTI

CAVIA

Civilinės aviacijos asociacija (CAVIA) yra pelno nesiekianti visuomeninė organizacija vienijanti proaktyvius Lietuvos aviacijos pramonės atstovus.
APIE MUS
info@cavia.lt
[wpml_language_selector_widget]
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram