December 1, 2022

Civilinės aviacijos asociacija prisijungė prie pasaulinės lyčių lygybės iniciatyvos

Civilinės aviacijos asociacija prisijungė prie pasaulinės lyčių lygybės iniciatyvos

Tarptautinės oro vežėjų asociacijos (IATA) iniciatyvos „25by2025“, kuria siekiama didinti aviacijos industrijoje dirbančių ir aukštas pareigas užimančių moterų skaičių, dalimi tapo ir Lietuvos Civilinės aviacijos asociacija (CAVIA). Asociacijos valdybos pirmininkė Orijana Mašalė CAVIA narių vardu Stambule vykusiame IATA renginyje pasirašė šį įsipareigojimo dokumentą.

Šiuo metu nėra vieningos pasaulio aviacijos industrijos lyčių įvairovės statistinės ataskaitos, tačiau įvairiuose šaltiniuose nurodoma, kad moterų piločių tėra vos virš 5 proc. , o vadovėmis aviacijoje dirba tik 3 proc. moterų. „Džiugina tai, kad tarp CAVIA narių ši statistika yra ženkliai geresnė: pavyzdžiui, mūsų narių „Get Jet“ direktorė, operacijų vadovė ir finansų vadovė yra moterys; kitiems nariams – Šiaulių oro uostui, parduotuvių oro uostuose tinklui „Travel Retail Vilnius“ – vadovauja moterys. CAVIA nariai vieningai sutaria, kad kompetentingų moterų pritraukimas į aviaciją yra svarbus šio verslo konkurencingumo didinimo veiksnys“, – komentuoja CAVIA valdybos pirmininkė O. Mašalė.

IATA renginyje dalyvavęs Lietuvos Respublikos susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas pažymi, kad ministerija palaiko tokias verslo iniciatyvas. „Transporto sektorius tradiciškai laikomas labiau vyrišku ir toks požiūris trukdo spartesnei jo raidai, nes trūksta kompetentingų darbuotojų. Ši aviacijos industrijos iniciatyva, siekianti paskatinti didesnį moterų dalyvavimą aviacijoje, gali tapti sektinu pavyzdžiu kitoms transporto sritims,“ – sako viceministras. 

„25by2025“ yra savanoriška iniciatyva. Pagrindiniai joje dalyvaujančiųjų įsipareigojimai yra iki 2025 m. 25 procentais arba mažiausiai iki 25 procentų padidinti aukštas pareigas užimančių moterų skaičių savo organizacijose bei kasmet teikti ataskaitas apie pagrindinius lyčių balanso rodiklius. Tarp prijungusių prie šios iniciatyvos yra tokios organizacijos kaip „Airbus“, „Lufthansa“, „Qatar Airways“, „Delta“, „Virgin Australia“, Europos oro erdvės reguliatoriai EUROCONTROL ir kitos. 

IATA  pabrėžia, kad ši iniciatyva yra tik pradžia. Tikimasi, kad ji padrąsins ir pačias moteris aktyviau pasidairyti karjeros galimybių aviacijos industrijoje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONTAKTAI

Adresas: Konstitucijos pr. 9 - 63, Vilnius 
Įmonės kodas: 305191434
El. Paštas: info@cavia.lt
Telefonas: +370 682 53590
SUSISIEKTI

CAVIA

Civilinės aviacijos asociacija (CAVIA) yra pelno nesiekianti visuomeninė organizacija vienijanti proaktyvius Lietuvos aviacijos pramonės atstovus.
APIE MUS
info@cavia.lt
[wpml_language_selector_widget]
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram