August 4, 2022

Ar aviacijai pavyks sukurti 5% Lietuvos BVP?

Neseniai susisiekimo ministras Marius Skuodis patvirtino Lietuvos aviacijos gaires iki 2030 m. Pirmą kartą po 16 metų šalies aviacijos bendruomenė turi strateginį dokumentą, kuriuo sutarta, kaip vystysis Lietuvos aviacijos verslas ir kurio rengimą galime drąsiai vadinti pavyzdiniu dialogu tarp valstybės ir verslo. O kokie yra būtinieji elementai strategijos įgyvendinimui?
·       kompleksinis mokestinės naštos aviacijai vertinimas, orientuojantis į ilgalaikę šalies perspektyvą, o ne trumpalaikius tikslus.
·       viešojo sektoriaus aviacijos specialistų pritraukimas, jų kompetencijų stiprinimas ir išlaikymas bei strategijos „šeimininko“ svarba. Norint, kad aviacijos problematika būtų tinkamai vertinama ir priimami sprendimai būtų teisingi, reikalinga investuoti į aviacijos ekspertus, kurie priimtų reikalingus ir teisingus holistinius sprendimus.
·       Valstybės investicijų poreikis. Koncentruotos viešojo ir privataus sektoriaus pastangos turėti Lietuvoje mokymų bazę, rengiančią tarptautinius reikalavimus atitinkančius techninius specialistus. Kol kas, deja, neišnaudojame galimybių kurti gerai apmokamas darbo vietas.
daugiau informacijos - nuorodoje https://bit.ly/3Q2P2I2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONTAKTAI

Adresas: Konstitucijos pr. 9 - 63, Vilnius 
Įmonės kodas: 305191434
El. Paštas: info@cavia.lt
Telefonas: +370 682 53590
SUSISIEKTI

CAVIA

Civilinės aviacijos asociacija (CAVIA) yra pelno nesiekianti visuomeninė organizacija vienijanti proaktyvius Lietuvos aviacijos pramonės atstovus.
APIE MUS
info@cavia.lt
[wpml_language_selector_widget]
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram