December 2, 2021

SP KOFORMA jungiasi prie CAVIA

Pagrindinė "SP KOFORMA" veikla - A ir B kategorijų Pagrindinis mokymas - visi moduliai. Mokymo priemonių , MCQ (multi-choice questions) ir Essay questions sudarymas, kitų mokymo organizacijų, neturinčių Part-147 sertifikato paruošimas sertifikavimui (įskaitant Techninės priežiūros mokymo organizacijos vadovo, reikiamų priedų bei darbuotojų paruošimą pagal esamus reikalavimus), Quick Start metodo diegimas kartu su Part-147 partneriais.Vienas iš tikslų, įeinančių į aukščiau išvardintą veiklą - švietimo sistemos organizacijų ir jų darbuotojų apmokymas dirbti pagal Reglamento 1321/2014 Part-66 ir Part-147 sistemas, naudojant darbą pagal Part-147 organizacijos kokybės sistemą kaip priemonę greitai ir darniai prieiti prie nuosavo sertifikavimo, realaus darbo procese, suteikiant studentams galimybę naudotis Part-147 mokymo suteikiamomis lengvatomis, sutrumpinant studentų kelią link techninės priežiūros specialistų licencijų (kaip kategorijos A1 - mechanikų, taip ir kategorijos B1.1 - technikų). Tam tikslui turėtų pasitarnauti ir ruošiamas priimti netolimoje ateityje Transportavimo ir saugojimo paslaugų sektoriaus standartas, aprašantis taikomus orlaivių mechanikams ir technikams reikalavimus. Prie aviacinės dalies (techninės priežiūros) formavimo teko nemažai prisidėti (buvau pagrindinis sudarytojas). Standartas (III SKYRIUS ORO TRANSPORTO POSEKTORIAUS KVALIFIKACIJŲ APRAŠAI) apibūdina tokias techninės priežiūros specialybes kaip Orlaivio mechanikas, Orlaivio technikas ir Orlaivio avionikas - Standarto 13, 14 ir 15 poskyriai. Transportavimo_ir_saugojimo_paslaugu_sektoriaus_PS_2021-11-17.pdf (kpmpc.lt) Iš Asociacijos tikimasi pagalbos bendraujant su ne tik su mokymo organizacijomis organizuojant mokymus darbuotojams ir studentams pagal Reglamento 1321/2014 reikalavimus, bet ir valstybės institucijomis, diegiant europietišką požiūrį į mokymo organizacijų sertifikavimą ir priežiūrą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONTAKTAI

Adresas: Konstitucijos pr. 9 - 63, Vilnius 
Įmonės kodas: 305191434
El. Paštas: info@cavia.lt
Telefonas: +370 682 53590
SUSISIEKTI

CAVIA

Civilinės aviacijos asociacija (CAVIA) yra pelno nesiekianti visuomeninė organizacija vienijanti proaktyvius Lietuvos aviacijos pramonės atstovus.
APIE MUS
info@cavia.lt
[wpml_language_selector_widget]
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram